Sala de Plens Prat de la Riba
Mural Sala de Plens Enric Prat de la Riba
Localització. Ocupa tota la paret frontal de la sala de plens de l’Ajuntament de Castellterçol. Pintat a la primavera del 2017, tot el procés va durar sis setmanes.
Argument. L’homenatge. Enric Prat de la Riba va néixer a Castellterçol al 1870 i va morir a la mateixa casa el 1917. Advocat, periodista i polític. Va ser el primer president de la Mancomunitat de Catalunya i un dels principals impulsors del catalanisme que va ressorgir a finals del segle XIX i principis del XX. El mural explica la seva vida i la seva obra a través d’elements biogràfics. A través de les imatges, els visitants poden conèixer part de la història de Castellterçol i qui va ser un dels seus veïns més il·lustres.
Objectiu. L’any 2017 va fer cent anys de la mort d’en Prat de la Riba. La Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Moianès i l’Ajuntament de Castellterçol van acordar celebrar l’efemèride amb activitats diverses. La regidoria de Cultura va proposar dedicar al polític la sala de plens, un dels espais centrals de la casa consistorial. Es va pensar en un mural narratiu que expliqués qui va ser Enric Prat de la Riba i en quin moment va viure.
Autor. David Font López. Fill de Castellterçol. Artista autodidacta, especialitzat en pintura mural. Actualment viu a Londres, on ha desenvolupat la seva carrera professional, decorant parets i murs en tot tipus d’edificis. És un pintor eclèctic que sobretot s’expressa amb art figuratiu i abstracte. Els seus colors solen ser suaus i esmorteïts, res d’estridències. Diu que li recorden les seves arrels castellterçolenques.
Tècnica. S’anomena veladura i és molt semblant al fresc. S’utilitza un tipus de pintura molt transparent, que va prenent cos a base d’afegir capes. En David va fer servir pinzells orientals, fets amb pèl de cavall o guineu. Són punxeguts, ideals per fer traços fins. L’artista va fer el mural amb pinzellades curtes, ràpides i amb poc gruix. Es coneix com la tècnica One Stroke, que es pot traduir com a un sol traç o cop de canell. Els colors utilitzats són sèpies, tons antics, com una fotografia d’època. N’hi ha tres de bàsics: verd, ocre i un terra fosc. Només va fer servir un punt de vermell per a la rosa i la senyera.
Quan es pot veure? Visita lliure en horaris d’atenció al públic. De dilluns a divendres de 9 a 14 h. Dimarts i dijous de 16 a 19 h. (d'octubre a maig) Dissabtes de 10 a 13h.
Per conèixer l’obra de l’artista: https://www.instagram.com/davidvincii/